Mladé rastlinky vo fáze klíčenia sú zdrojom vitamínov, enzýmov, aminokyselín, minerálov a stopových prvkov. Zmes obsahuje starostlivo vybrané semená, ktoré sa vzájomne dopĺňajú svojimi vlastnosťami, poskytujú vyvážený pomer živín a majú obdobné požiadavky na starostlivosť počas klíčenia. SK-BIO-002 Zloženie: Semená alfalfa - tolice lucerny BIO (Medicago sativa), reďkovky siate - reďkovky BIO (Raphanus sativus, Daikon), mungo fazuľa BIO (Vigna radiata) Odporúčané použitie: Využite na dekoráciu pečiva, dochutenie polievok alebo ako prísadu do zeleninových a cestovinových šalátov. Skvele poslúži aj pri príprave čerstvej domácej zeleninovej šťavy. Najlepšie ich konzumujte v surovom stave, aby si uchovali všetky cenné živiny. Návod na prípravu: Doba namáčania: 8-12 hodín Doba klíčenia: 4-6 dní Ideálna teplota: cca 20 °C Prepláchnuť vodou: 2-3x denne Úroda pri veľkosti: 2,5-5 cm Pred konzumáciou prepláchnete vodou. Kľúčiky je možné uchovať 1–2 týždne v chladničke pri teplote do 12 °C. Krajina pôvodu: Taliansko.